Arkiv / Till huvudmenyn

Arkiv

Här presenteras ett urval av filmerna som visades på Animotion-festivalen 13 januari 2007. Genrer: Musik, konst, reklam, dokumentär, barn, information och annat.

133 Betraktelser

Betraktelser

Animatör: Moa Lönn. 2006. Examensarbete från Konstfack, keramik. Konst. 11 min

Filmerna är små spridda betraktelser av en verklighet. De kan zooma in i detalj eller röra sig i utkanten av det som sker. Mer eller mindre berättar de ändå någonting och ibland kan filmerna ses som fristående pusselbitar i en större berättelse med ett unikt innehåll för varje betraktare. Berättelsen uppstår i relation till betraktaren.

100 Habitat

Habitat

Animatörer: Lars Arrhenius och Johannes Müntzing. 2006. Professionell. Konst. 8,30 min

I Habitat får man följa nio människor och en hund i ett trevånings hus. En urban berättelse, där husets drama blandar det vanliga och absurda med humor och allvar.

93 Holly

Holly Hallonsten ger igen

Animatör: Marika Heidebäck. 2006. Professionell. Barn. 14,5 min

Holly älskar att spela basket. På hennes skola finns en kille som heter Jonny. Han är kär i Holly. En dag på basketplanen gör han bort Holly inför skolkompisarna. Ingen kommer till hennes undsättning, inte ens hennes bästa kompis Ramtha. Holly får ont i magen och bestämmer sig för att aldrig mer gå till skolan. Men så en dag kommer Ramtha hem till Holly och de bildar en pakt. De ska hämnas.

Producenter: Rebecka Lafrenz och Mimmi Spång
Regissör: Marika Heidebäck

88 Redfish

I wanna be a red fish

Animatör: Boonsri Tangtrongsin. 2006. Under utbildning. Malmö Konsthögskola. Konst. 11 min

Sophie wants to be a red fish. She tries to commit suicide in her entire life because of the unintentional advice of her mother that Sophie can be a red fish in her next life, if she just wishes for it.

140 Kastrationsangest

Kastrationsångest

Animatör: Jonas Törnros. 2006. Professionell. Konst. 1,17 min

En kortfilm om små viktiga figurer på en öppen arena. Snart närmar sig en hotfull men lockande fara.

127 Dockpojken

Sagan om den lille Dockpojken

Animatör: Johannes Nyholm. 2006. Professionell. Konst. 13 min

Sagan om den lille Dockpojken handlar om en liten figur som brottas med typiska nutida vardagsbekymmer hemma i sin lägenhet. Det kan handla om problem med dammsugaren, en videobandspelare som hakar upp sig, men även om mer seriösa bekymmer som relationer till det motsatta könet och sexualitet. Dockpojken har lätt att stressa upp sig och då han träffar Ulla blir det extra nervöst.

Första delen visades på förra årets Animotion-visning.

99 Undervatten

Undervattensforskarens hemlighet

Animatör: Martin Eriksson. 2006. Professionell. Annat. 13,30 min

Djupt i havets mörker finner en forskare spår från en resa i svunna farvatten. Animation för vuxna producerad 2006 av Zut.

Röst: Helge Skoog
Regi: Martin Eriksson
Producent: Kristian Tasala
Manus: Jonathan Sjöberg